Bilgisayarımız bozulduğunda yeni bir bilgisayar almayı ya da bilgisayarı tamir ettirmeyi düşünürüz. Kullanım durumu, ihtiyaçlar ve maddi duruma göre karar vermemiz gereken bu zamanda hangisini yapmak daha mantıklı? Bu yazımızda bilgisayar tamiri ya da yeni bir bilgisayar almanın hangisinin daha mantıklı olduğu hakkınca cevaplar arayacağız. Konumuza gelmeden önce masaüstü bilgisayarlar ve dizüstü bilgisayarların yakın zamandaki değişimine göz atalım.

Bilgisayar Teknik Servis Hizmetleri

Geçmişten günümüze bilgisayarların yükselişi ve düşüşü

2000’li yılların başında şüphesiz bilgisayarlar teknolojinin geldiği son nokta olarak bilinmekteydi. Yeni yeni bilgisayarla tanışan insanlar elektronik işlemlerin tümünü bilgisayarlar üzerinden yapmaya başlamıştı. Bilgisayarların karşısında onun yaptığı işi yapabilecek ikame bir ürün yoktu. Bilgisayarlar 2000 – 2010 yılları arasında Türkiye’de en popüler zamanını yaşadı.

Cep telefonları ve tablet bilgisayarların yükselişi ile masaüstü bilgisayar ve dizüstü bilgisayarlar çoğunlukla iş amaçlı kullanılmaya başlandı. Eskiden evlerde bilgisayar ile yapılan internette gezinme, video izleme hatta basit sunumlar hazırlama ve metin editörü kullanma gibi basit işlemler cep telefonları ve tabletler ile yapılabilmeye başladığından beri klasik bilgisayarlara olan ilgi oldukça azaldı, hatta Sony Vaio gibi dev bir üretici bilgisayar pazarından çekilerek telefon ve tablet üretmeye başladı. Masaüstü ve dizüstü bilgisayarlara ilginin azalması ile ilk dizüstü bilgisayar üreticilerinden Toshiba tamamen piyasadan çekildi. Aynı dönemde oyun bilgisayarı kavramı ortaya çıktı. Bilgisayar üreticileri ev kullanıcılarına da hitap edebilmek için oyun oynatabilecek seviyede güçlü grafik bileşenlerine sahip dizüstü bilgisayarlar da ürettiler. Bu bilgisayar hem oyun hem de iş için kullanılabildi ancak pazar payı artık bilgisayarlarda değil mobil cihazlardaydı.

Bilgisayarların yeniden popüler hale gelmesi

2020 ile başlayan COVID-19 salgını ile tüm dünyada pandemi ilan edilmesiyle iş yerleri ve okullar uzaktan çalışma ve uzaktan eğitim sistemine geçti. Çalışma ve eğitim ihtiyaçları için kullanılması zorunlu hale gelen masaüstü ve dizüstü bilgisayarların da mobil cihazlar yerine yeniden tercih edilmesi gerekti. Bu dönemde rafa kaldırdığımız eski bilgisayarlarımızı yeniden kullanma ihtiyacı hissettik. İnsanlar tüm dünyada maddi sıkıntının yaşandığı, yeni ürünlerin stok sorunu olduğu bu dönemde mecburen arızalı bilgisayarlarını en azından bir süre daha kullanabilmek için bilgisayar teknik servislerinin yolunu tuttu.

Yeni bilgisayar mı almalıyım bilgisayarı tamir mi ettirmeliyim?

Salgının ilk ayında tüm maskeden, otomobile kadar her alanda yaşanan stok sıkıntısı fabrikaların yeniden üretime girmesi ile sonlandı. Haziran, Temmuz 2020 ayları itibariyle teknoloji sektöründe neredeyse tüm ürünler bulunabilir hale geldi. Pandemi sürecinde zorunda kaldığımız bilgisayar tamirine devam mı etmeli veya yeni bir bilgisayar mı almalıyız?

Hepimizin bildiği gibi teknolojik ürünler Dolar / Euro para birimleri ile ülkemize ithal edilmektedir. 2020 başından bu yana artan döviz kuru ile eskiden 300-400 dolar karşılığında alabildiğimiz alt seviye masaüstü veya dizüstü bilgisayarlar 2.500 – 3.000 TL bandının üzerine çıktılar. Bu sebeple yeni bilgisayar almak ve tamir ettirmeyi düşünürken döviz kurunu da hesaba katmak zorunda kaldık. Sıfır bilgisayar olarak tabir edilen yeni bilgisayarların döviz kuru artışı ile ulaşılamaz hale gelmesi ile bilgisayar tamiri ihtiyacı daha yüksek seviyelere çıktı. Maliyetlerin oldukça arttığı günümüzde ısınma problemleri, işletim sistemi arızaları gibi basit çözümlerle tamir edilebilecek sorunlardan dolayı kullanmadığınız masaüstü ve dizüstü bilgisayarlarınızı tamir ettirerek kullanmanızı öneriyoruz.

Soğutma sistemi arızaları, bellek arızaları, harddisk arızaları, ekran ve anakart arızaları, işletim sistemi arızaları gibi bilgisayar arızaları için bilgisayar servisi ihtiyaçlarınız için telefon numaramız ve whatsapp bilgi hattımızdan bize ulaşabilir, bilgisayar tamir fiyatları hakkında bilgi alabilirsiniz.